duminică, 25 aprilie 2010

Ce implineste o femeie ?

Mi se pare ciudat sa aud de foarte multe ori sintagma " Ce implineste o femeie ? " asociata cu ideea de feminitate, creatie, viata, dedicare , sustinere, iubire, crestere.

Ce ar insemna asta ?
Pai ar insemna doua lucruri:
1. femeia este implinita de actul gestarii si nasterii copilului , intr-un mod spontan si aprioric;
2. femeia este implinita de procesul cresterii copilului, crestere vazuta ca proces creator, vazut ca o sustinere a unui proces de constructie a ceva separat de "eu"l femeii.

Este oare adevarat acest lucru, la modul general ?
Se pare ca nu...

Pai in viata reala, lucrurile par a se intampla astfel:
1. sarcina este un proces anevoios si dureros, pe care organismul il sustine prin emiterea unor substante care sa sustina starea de bine a femeii; multe femei devin atasate de ideea de maternitate abia dupa nastere si nu inainte;

2. foarte multe femei fac copii...din considerente biologice (au ramas insarcinate- cu toate ca acest fapt nu le da o implinire psihica), din considerente sociale (ca o datorie- din aceasta categorie facand parte cele cu creierul cel mai spalat), pentru a umple goluri interioare, din frica de singuratate, batranete, sau pentru a crea clone mai performante decat originalul, clone care au datoria de a realiza performante si vise pe care originalul nu le-a atins.

Iata adevarul despre ceea ce implineste o femeie ! :)

Nu vreau sa fiu inteles ca as afirma....ca nu exista femei care sa conceapa un copil in mod deliberat pentru a-si satisface o nevoie interioara, un prea plin al iubirii pe care vor sa-l reverse asupra unei alte fiinte.

Da, exista astfel de femei, dar sunt foarte rare !

Exista femei care concep copii din motivul generos enuntat mai sus, care au si ofera energia necesara sustinerii dezvoltarii psihice unui copil, care se bucura de procesul cresterii si dezvoltarii lui, gandindul ca pe o fiinta separata, unica...cu destinul ei in lume.

Si inca ceva: rationamentul are legatura si cu barbatii ca parteneri de cuplu...nu vizeaza doar femeile.

Cu toate astea...in ultima perioada pare a se contura o moda in care unele femei folosesc barbatii ca mijloace ale procrearii.

Cuplul nu mai e obiectivul primordial, formarea unei unitati care va transcende materia, ci procreatia, copilul. Ceea ce ar fi trebuit sa fie o consecinta si o sarcina, s-a transformat in obiectiv major si ...distractie !

Maternitatea nu e o distractie- e o sarcina karmica !
Cam asta ar fi cheia spirituala a maternitatii.

Bineinteles, exista si alte chei: sociale, biologice, etc.

Dar revenind la afirmatia din titlu: Ce implineste o femeie ?...si daca o citim in registru spiritual...atunci implinirea ar trebui sa vina din Barbat si unitatea cu el in materie si dincolo de ea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu