vineri, 20 august 2010

Taina Spovedaniei

Despre Spovedanie ar merita citat dintr-un autor care mi se pare ca a formulat extrem de precis in legatura cu acest subiect.

Cartea se numeste " Anatomia Spiritului" si e scrisa de catre Caroline Myss.

Ce spune Caroline Myss in aceasta carte ?
Pai ea face o analiza comparativ/integrativa intre 3 traditii spirituale: Crestinism, Iudaism si Sistemul Indian al Chakrelor.

Si ajungem la Spovedanie....
Iata ce scrie Caroline:

" Taina Crestina a Confesiunii/Spovedaniei: a primi si a darui gratia pentru curatarea sufletului de acte negative ale vointei. "


" Toate cele trei traditii sustin ca, eliberanduti spiritul in lumea fizica prin frica si negativitate este un act de necredinta al unei vointe personale care a ales peste vointa cerurilor.
In termeni spirituali orientali, fiecare actiune creeaza karma.
Actele de constienta, de trezire, creeaza karma buna; actele de frica sau negativitate creeaza karma rea, caz in care persoana trebuie sa-si "retraga" spiritul din frica ce a motivat actiunea negativa."

" In traditia crestina, Taina Confesiunii este actul de a retrage spiritul din locurile negative pentru a intra complet in ceruri."

" In limbajul iudaic, o teama care are atata putere asupra unui om este un "fals dumnezeu" .

In termeni Shamanici, sa zicem, ... cineva isi cheama Spiritul din ratacirile sale astfel incat sa poate merge pe calea cea dreapta.

Si uite asa...ne intoarcem la ideile legate de Recapitulare Shamanica si si Psihoterapie Psihanalitica :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu